Houten vloer lakken

Na het schuren van de vloer is deze klaar voor de beschermlaag. Dit kan middels een olie of lak. Parketlak zorgt voor een nagenoeg complete bescherming van het hout. Vuil en vocht trekt niet in het hout waardoor uw houten vloer langer mooi blijft. Bij De Ruijter heeft u de keuze uit (ultra)matte lak, zijdematte lak en hoogglans lak.

Wanneer uw houten vloer schuren en lakken?

Door het schuren van uw houten vloer kunt u slijtageplekken, waterschade, kleurverschillen en krassen ‘wegpoetsen’. Als de houten vloer is geschuurd, dient deze te worden afgewerkt. Een onbehandelde houten vloer is krasgevoelig en oogt tevens minder aantrekkelijk. Een houten vloer lakken zorgt ervoor dat u met weinig onderhoud lang van uw vloer kan genieten. Lak is een zeer sterke vloerafwerking die beschermt tegen vuil, vocht en slijtage. Tevens is een gelakte vloer makkelijker in onderhoud dan een geoliede of gewaxte vloer. Een geoliede vloer vereist elke 2-3 jaar periodiek onderhoud waar een goede houtlak slechts 1 onderhoudsbeurt in de 10 jaar nodig heeft. Hecht u veel waarde aan onderhoudsvriendelijkheid? Dan is een lakafwerking voor uw houten vloer de beste keuze.

De voordelen van een lakafwerking

  • Beschermt de vloer van indringend water en vuil;
  • Laklaag gaat gemiddeld 10-15 jaar mee;
  • Eenvoudig schoon te houden en onderhoudsarm;
  • Keuze uit veel verschillende glansgraden.

Parketlakken in verschillende glansgraden

Vaak associeert men lak met glimmend en ouderwets. Dat is vandaag de dag zeker niet meer het geval. De lakken zijn zelfs verkrijgbaar in mattere varianten dan olie. Bij De Ruijter Houten vloeren kunt u kiezen uit transparante lakken met verschillende gradaties in glans: hoogglans, zijdeglans en (ultra)mat. De glansgraad zegt niets over de kwaliteit van de lak. Het grote verschil zit in het visuele effect wat met de lak bereikt wordt.

‘’Een parketlak geeft uw houten vloer een zeer goede bescherming en is onderhoudsarm’’

Wilt u voor uw vloer een sobere en natuurlijke uitstraling? Dan kunt u het beste kiezen voor een matte lak. Mat heeft een glansgraad van rond de 15-0% en weerspiegelt hierdoor het minste licht. Hoogglans geeft juist een chique spiegelend effect en laat een ruimte zo optisch groter lijken. Met zijdeglans lak kiest u voor een tussenvorm. Het is niet zo glanzend als hoogglans, maar ook zeker niet mat.

De beste kwaliteit parketlak: óók in ultramat

De Ruijter werkt alleen met de allerbeste A-merk lakken. Zo werken wij met de watergedragen blanke lakken van Rigo Verffabriek. Dit familiebedrijf in IJmuiden maakt al sinds 1938 hoogwaardige verf, olie en lak producten. Een pronkjuweel binnen hun collectie is SKYLT: een onzichtbare, uitzonderlijk matte lak voor houten vloeren. Bedoeld om het onbehandelde uiterlijk van ondergronden te behouden. Met SKYLT blijft hout puur hout. SKYLT beschermt het origineel en bekrachtigt het oorspronkelijke uiterlijk. Ook bij De Ruijter kunt u kiezen voor SKYLT voor een ultra mat resultaat. De lak kan direct op kaalgeschuurd Eiken hout (of andere lichte houtsoorten) en is tevens geschikt voor vloerverwarming.

Combineer lak met een olie behandeling

Het is mogelijk om bij de afwerking van de vloer te kiezen voor lak én olie. Ideaal wanneer u het uiterlijk van een olievloer wenst, maar ook het gemak en de krachtige bescherming van een parketlak. Bij een combinatiebehandeling zal de vloer minder onderhoud nodig hebben dan een geoliede vloer. U kunt kiezen uit meer dan 40 standaardkleuren welke onderling mengbaar zijn.

Houten vloer lakken door een specialist

Een houten vloer schuren en lakken is vakwerk waarbij eenvoudig iets fout kan gaan. Bij een verkeerde handeling is de vloer mogelijk niet goed beschermd. In het meest ongunstige geval loopt het hout blijvende schade op. Pas geschuurd hout is kwetsbaar. Indien de lak niet goed wordt aangebracht, ontstaan doffe plekken of vuil in de lak. In dit geval zijn de kosten voor herstelwerkzaamheden vaak hoger dan wanneer u de klus uitbesteed aan een professional.

Waarom kiezen voor De Ruijter:

  • Uitsluitend gediplomeerde parketteurs;
  • Ruim 15 jaar ervaring;
  • Gebruik van hoogwaardige machines;
  • Oliën en lakken van de allerbeste A-merken.

De Ruijter heeft ruim 15 jaar ervaring in vloerrenovatie. Voor onze gecertificeerde parketteurs is het schuren en lakken van houten vloeren dagelijkse kost. Elke vloer is bij ons dan ook in goede handen. Voordat wij de laklaag aanbrengen, wordt het oppervlak egaal geschuurd. Daarna polijsten we de vloer en maken we deze stofvrij. Tot slot volgt de laklaag. De Ruijter maakt gebruik van hoogwaardige 2K lak. Lak wordt altijd in 3 lagen aangebracht met een lakroller voor optimale bescherming van uw vloer. Na de afwerking ziet uw vloer er weer netjes uit, met een bescherming die jaren meekan.

Houten vloer schuren en lakken IJmuiden

Vraag direct een offerte aan

Heeft uw houten vloer zijn beste tijd gehad? Het is vaak niet nodig om een compleet nieuwe vloer aan te schaffen. Een schuurbeurt in combinatie met een frisse lak of olie kan een groot verschil maken. Benieuwd wat De Ruijter voor u kan betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag mnet het schuren, lakken en repareren van uw parket.