Houten vloer oliën

Een houten vloer behandelen met olie na het schuren zorgt voor een natuurlijke, matte uitstraling én bescherming van de toplaag. De olie dringt diep door in het hout, maar sluit de poriën niet. Hierdoor blijven de natuurlijke structuren zichtbaar. De Ruijter werkt met hoogwaardige 2-componenten olie (2K) om een slijtvaste bescherming te creëren. Onze 2K olie is beschikbaar in diverse kleuren.

Wanneer uw houten vloer schuren en oliën?

Een houten vloer heeft een zeer lange levensduur. Toch zijn beschadigingen nu eenmaal niet te voorkomen. Door het schuiven met meubels of het dragen van hakken is een krasje zo gemaakt. Gelukkig kunnen oppervlakkige krasjes vaak plaatselijk hersteld worden. Zijn de slijtagesporen ernstiger van aard, dan is het raadzaam om de houten vloer opnieuw te laten schuren en oliën. Olie dringt diep in het hout en beschermt het oppervlak tegen krassen en (vocht)vlekken.

Van geoliede houten vloeren is bekend dat deze veel reiniging en onderhoud vereisen. Zo moet een geoliede vloer eens in de 2 á 3 jaar opnieuw in de onderhoudsolie gezet worden. Daarna is de vloer weer optimaal beschermd en oogt deze als nieuw. Het periodieke onderhoud is over het algemeen geen lastig karwei, maar kan als een minpunt ervaren worden. Geeft u de voorkeur aan een meer onderhoudsarme vloer? Kies dan voor lak als vloerafwerking. Een gelakte houten vloer is nagenoeg onderhoudsvrij. De Ruijter kan uw houten vloer schuren en lakken om deze er weer als nieuw uit te laten zien.

De voordelen van een geoliede vloer

  • Beschermt de vloer van indringend water en vuil;
  • Eenvoudig plaatselijk bij te werken bij kleine beschadigingen;
  • Transparante olie geeft een natuurlijke, matte uitstraling aan het hout;
  • Met vloerolie kunt u de vloer een andere kleur geven;
  • 2K olie is beschikbaar in tientallen kleuren.

Ga voor een transparante of gekleurde olie

De Ruijter werkt alleen met 2K oliën van de beste A-merken zoals Rubio en Osmo. U heeft de keuze uit zowel transparante olie als olie met kleurpigmenten. Met kleurolie kunt u uw houten vloer van een compleet nieuwe tint of kleur voorzien. Zo creëert u een vloer die nauw aansluit bij de rest van het interieur. Wij hebben breed aanbod van verschillende kleuren. Van warme tot koele tinten, zoals whitewash en greywash. Hierdoor vindt u er altijd wel eentje die bij uw woning past. Zelf uw houten vloer kleuren met olie? Het is goed om te weten dat niet elke houtsoort geschikt is om te kleuren. De Ruijter kan u hierin adviseren.

Benieuwd naar hoe het samenstellen van een kleur in zijn werk gaat? Bekijk hier het handige 5-stappenplan van Rigo Verffabriek.

Extra bescherming met hardwaxolie

Naast olie en lak is hardwax ook een veelgekozen afwerkingsoptie voor houten vloeren. Hardwaxolie is een combinatie van natuurlijke oliën en wassen. Het wordt gebruikt om zwaar belaste vloeren van een slijtvaste afwerking te voorzien. Bij behandeling met hardwax krijgt het hout twee extra beschermlagen over de 2K olie heen. De eerste laag trekt volledig in het hout, waar de tweede laag uithardt in de bovenste poriën van het hout. De dubbele coating biedt uitstekende bescherming tegen krassen en vloeistoffen zoals water en koffie.

Een groot voordeel van hardwaxolie is de mogelijkheid om de vloer plaatselijk bij te werken. Bijvoorbeeld wanneer u kleine krassen of slijtagesporen wilt verhullen. Bij een dergelijke opknapbeurt hoeft het oppervlak niet volledig geschuurd te worden. Dat scheelt u tijd en rompslomp. Om de beschermende functie te behouden, dient u de hardwaxvloer minimaal 1 keer in de 2 jaar in de onderhoudsolie te zetten.

Bij De Ruijter werken we met de Premium Hardwax van het merk Saicos. Net als olie is ook de hardwax variant verkrijgbaar in vele mogelijke kleurvariaties. Daarbij heeft u de keuze uit vier glansgraden: ultramat, mat, semi-mat en glossy.

Houten vloer oliën door een specialist

Voor het mooiste resultaat laat u uw houten vloer in de olie zetten door een specialist. De Ruijter heeft de expertise en hoogwaardige machines in huis om ervoor te zorgen dat uw vloer er weer feilloos uitziet. Na het schuren en reinigen van de vloer brengen wij de 2K olie machinaal aan. De olie zal in 1 behandeling worden aangebracht door het in- en uitboenen van de olie op de vloer. Het is mogelijk om de olie behandeling te combineren met lak voor optimale bescherming.

Waarom kiezen voor De Ruijter:

  • Uitsluitend gediplomeerde parketteurs;
  • Ruim 15 jaar ervaring;
  • Gebruik van hoogwaardige machines;
  • Oliën en lakken van de allerbeste A-merken.

Vraag direct een offerte aan

Heeft uw houten vloer zijn beste tijd gehad? Het is vaak niet nodig om een compleet nieuwe vloer aan te schaffen. Een schuurbeurt in combinatie met een frisse lak of olie kan een groot verschil maken. Benieuwd wat De Ruijter voor u kan betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag mnet het schuren, lakken en repareren van uw parket.