Onderhoud & Reparatie

De Ruijter is specialist in het repareren en onderhouden van houten vloeren. In onze ogen is dat het mooiste wat er is: het herstellen van uw houten vloer die uw woning zoveel warme en karakter geeft. Uit ervaring weten we dat de aanschaf van een nieuwe vloer vaak niet nodig is. Hoe erg de slijtage op het eerste gezicht ook lijkt. Heeft u advies nodig over mogelijke reparatiewerkzaamheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

V-groeven frezen

Een groot aantal houten vloeren bestaan uit planken met een afgeschuinde zijkant. Dit wordt een V-groef genoemd. Wanneer u uw vloer laat schuren en afwerken, vragen V-groeven om een speciale aanpak. Dit omdat reguliere schuurmachines (óók het professionele zwaar geschut) hier niet goed bij kunnen. De V-groef dient net als de rest van de vloer helemaal kaal geschuurd of gefreesd zodat na het afwerken geen kleurverschillen ontstaan. Voor een optimaal resultaat kan De Ruijter de V-groeven machinaal voor u frezen.

Opvullen van kieren

Het kan zijn dat er in de vloer kleine kieren in zitten. Deze kieren kan De Ruijter opvullen met een mengsel van fijn houtzaagsel en speciale lijm. Het mengsel vormt een ‘papje’ van vloeibaar hout waarmee wij alle kieren en gaten in de vloer dichtmaken. Als dit mengsel voldoende is uitgehard, zullen de we houten vloer schuren en polijsten waarna er geen verschil meer zichtbaar is tussen het mengsel en de vloer. Indien gewenst behandelen wij de vloer met een lak of (hardwax)olie naar keuze.

Spijkers drevelen

Zijn er spijkers zichtbaar op de vloer? Dan kunnen deze door gedreveld worden, mits de vloer het toelaat. Spijkers zijn onlosmakelijk verbonden met zogeheten tapisvloeren. De tapisvloer is een traditionele massieve parketvloer, zonder messing en groef. De vloer wordt verlijmd aan de ondervloer en vastgezet met nietjes of spijkers. U kunt de spijkergaatjes laten zitten of laten opvullen om de lichte hoogteverschillen weg te nemen. Na het schuren van de vloer zullen wij de spijkers drevelen door middel van een drevel (een soort stalen pen) en een hamer. In dit proces worden de koppen van de spijkers een tikkeltje verder in het hout geslagen. Na het drevelen voegen we de vloer weer dicht en behandelen wij deze met de gewenste afwerking.

Vervangen van beschadigde houten vloerdelen

In sommige gevallen kunnen houten vloerdelen niet meer gerepareerd worden. Bijvoorbeeld wanneer de planken ernstig zijn aangetast door waterschade. De Ruijter is ook gespecialiseerd in vloerrenovatie. Wij kunnen de beschadigde vloerdelen vervangen met nieuwe planken van een identiek houtsoort. De Ruijter werkt nauw samen met een fabriek die alle houten vloerdelen kan namaken. Hierdoor kunnen wij altijd de perfecte vervanging realiseren. Na de vervanging is de vloer gereed om geschuurd en behandeld te worden. De nieuwe en oude delen vormen hierna één mooi geheel. Het verschil zal niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

Aanhelen van uw houten vloer

Bent u van plan om een aanbouw te laten plaatsen en wilt u de houten vloer doortrekken? Dat kan! De specialisten van De Ruijter kunnen u helpen bij het aanhelen van uw vloer. Door de vloer te laten aanhelen creëert u een niet-zichtbare overgang tussen oud en nieuw. Bij het aanhelen van houten vloeren tanden wij de oorspronkelijke vloer uit. Vervolgens zullen wij deze aanhelen met de nieuwe vloerdelen. Uiteraard gebruiken wij hiervoor planken van dezelfde houtsoort in dezelfde dikte en breedte. Of het nu gaat om trendy Visgraat planken of een rustieke Eiken houten vloer; wij maken er weer één mooi geheel van. Na een vakkundige schuurbeurt en afwerking met lak of olie zijn de oude en nieuwe vloerdelen niet meer van elkaar te onderscheiden.

Vraag direct een offerte aan

Heeft uw houten vloer zijn beste tijd gehad? Het is vaak niet nodig om een compleet nieuwe vloer aan te schaffen. Een schuurbeurt in combinatie met een frisse lak of olie kan een groot verschil maken. Benieuwd wat De Ruijter voor u kan betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag mnet het schuren, lakken en repareren van uw parket.