Houten vloeren schuren

Is uw houten vloer versleten of bent u toe aan iets nieuws? De Ruijter heeft ruim 15 jaar ervaring met het schuren van houten vloeren in omgeving Ijmuiden. Ons team kan uw vloer herstellen of een totaal andere uitstraling geven middels een 2K olie. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde parketteurs en de beste producten. Onze specialisten kunnen uw houten vloer schuren en lakken ter bescherming tegen slijtage en vlekken. Hout behandelen met (hardwax)olie doet de houtstructuren extra tot hun recht komen.

Wanneer uw houten vloer laten schuren?

Houten vloeren geven een interieur karakter en warmte. Een vloer van eiken of grenen heeft niet alleen een esthetische factor, maar is ook duurzaam en gaat tientallen jaren mee (bij goed onderhoud). Echter wanneer de houten vloer intensief gebruikt wordt, ontkomt zelfs dit solide vloertype niet aan slijtage. Oogt de vloer versleten of is deze beschadigd? Dan is het tijd voor een schuurbeurt. Het beste is om de houten vloer eens in de 10 tot 15 jaar te laten schuren. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de vloer te vervangen voor een nieuw exemplaar. Een prijzige investering, en in de meeste gevallen onnodig. Een goedkopere én duurzamere optie is het schuren en opnieuw behandelen van uw houten vloer.

Heeft u een houten vloer met V-groeven of kieren? De Ruijter is gespecialiseerd in reparatie & onderhoud en kan dit vakkundig voor u oplossen voor een optimaal resultaat.

Verhelpen van krassen, kleurverschillen en putjes

Door het schuren van de houten vloer worden zware beschadigingen en krassen netjes weggewerkt. Ook kleurverschillen door blootstelling aan de zon, waterschade en putjes kunnen hiermee verholpen worden. Na het schuren voorziet De Ruijter de vloer van een lak of olie. Deze afwerkingen hebben een beschermende functie en geven de vloer bovendien een mooie finish. Zonder het schuren blijven vlekken zichtbaar en hecht de nieuwe olie of laklaag niet.

Houten vloer laten schuren door een specialist

Het is mogelijk om uw houten vloer eigenhandig te schuren. Bij de bouwmarkt zijn legio soorten schuurmachines te huur om de klus te klaren. Echter is een houten vloer schuren voor de meeste doe-het-zelvers een onbekende en tijdrovende klus. Wie geen ervaring heeft met schuren, kan de vloer onbedoeld schade toebrengen. We zien regelmatig gevallen waarbij de vloer deuken of uithollingen bevat, bijvoorbeeld doordat de schuurmachine te lang op één plek is gehouden. Met name parketvloeren, zachthouten vloeren van grenen of vuren planken vergen een speciale aanpak. Laat deze klus van houten vloeren schuren daarom over aan een professional. De Ruijter heeft de expertise en hoogwaardige machines in huis om ervoor te zorgen dat uw vloer er weer feilloos uitziet.

Waarom kiezen voor De Ruijter:

  • Uitsluitend gediplomeerde parketteurs
  • Ruim 15 jaar ervaring
  • Gebruik van hoogwaardige machines
  • Oliën en lakken van de allerbeste A-merken

Onze werkwijze voor het schuren van vloeren

Benieuwd naar hoe wij te werk gaan bij het schuren van uw vloer? De Ruijter Houten Vloeren Schuren vertelt graag meer over onze werkwijze voor het ‘grove’ gedeelte van vloerrenovatie.

Stap 1: Bandschuurmachine

We beginnen altijd met de bandschuurmachine. Deze krachtige machine is ideaal om grote tot middelgrote oppervlakken te schuren. Met behulp van een bandschuurmachine schuren wij de houten vloer met korrelgroottes op volgorde van grof naar fijn. Dit gebeurt in drie gangen (korrel 40/35 - korrel 80 - korrel 120). De oude afwerking wordt stapsgewijs verwijderd zodat de vloer weer in zijn meest zuivere staat verkeerd: vlak en onbehandeld.
Houten vloer schuren met bandschuurmachine
Vloer schuren met kantenschuurmachine

Stap 2: Kantenschuurmachine

De kantenschuurmachine is voor de randen en kleine hoekjes waar de bandschuurmachine niet bijkomt. Bijvoorbeeld onder de verwarming of keukenblok. Met de kantenschuurmachine kunnen we dichtbij de muur en plinten schuren zonder deze te beschadigen waardoor ook de randen van de vloer goed kaal geschuurd worden.

Stap 3: Festool Rotex fijnschuurmachine

Met deze machine schuren we de krassen van de kantenschuurmachine weg. De Festool Rotex fijnschuurmachine is net een tikkeltje handzamer dan de kantenschuurmachine waardoor wij bij de allerkleinste en moeilijke hoekjes van de houten vloer kunnen komen.
Krassen wegschuren met Festool Rotex fijnschuurmachine
Houten vloer polijsten

Stap 4: Polijsten van uw houten vloer

Nu de vloer volledig is geschuurd, gaan we de vloer polijsten. Onze polijstmachine met 5 Multidisk schuurschijf bevat een zeer fijne korrel formaat (150) voor een glad en egaal resultaat zonder eventuele schuursporen.


Nu is de vloer klaar voor de nieuwe afwerking!

Mogelijke afwerkingen voor uw houten vloer

Houten vloer oliën

Olie

Een houten vloer oliën zorgt voor een prachtige natuurlijk afwerkingen biedt bescherming tegen slijtage en vlekken. Onze 2K olie is beschikbaar in meer dan 40 kleuren waarmee we elk gewenst resultaat kunnen realiseren.

Hardwax houten vloer

Hardwax

Met hardwax olie krijg uw vloer een extra beschermlaag. Ook worden de microscopische hoogteverschillen bij hardwax opgevuld. Onze hardwax is te verkrijgen in 3 glansgradaties:  mat, zijdemat en hoogglans.

Houten vloer lakken

Lak

Lak is heel onderhoudsvriendelijk en beschermt de vloer tegen vocht en vuil. Tegenwoordig is lak allang niet meer alleen glimmend. Sommige lakken zijn zelfs matter dan olie!

Vraag direct een offerte aan

Heeft uw houten vloer zijn beste tijd gehad? Het is vaak niet nodig om een compleet nieuwe vloer aan te schaffen. Een schuurbeurt in combinatie met een frisse lak of olie kan een groot verschil maken. Benieuwd wat De Ruijter voor u kan betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag mnet het schuren, lakken en repareren van uw parket.